BejelentkezésKeresés az oldalon

Magunkról - de nem magunknak Nyomtatás E-mail

A Nikodémus Rádiós Műhely 2000 novemberében alakult meg és 2001 januárja óta készítette a Református 30 perc címû, kéthetente vasárnap reggel 8:00-8:30 között egészen 2009-ig. 2010 től már 1 órában sugározzuk műsorunkat páros vasárnaponként 8:00 és 9:00 óra között Református 2x30 perc néven a Civil Rádióban ( Fm 98 MHz vagy www.civilradio.hu).

A névválasztásban az vezetett minket, hogy Nikodémus kitűnő riporternek bizonyult volna, hiszen a bibliai történet szerint azon a bizonyos éjjeli órán szívből jövően mert kérdezni, bátran tett fel egyszerű, mégis alapvető kérdéseket, az autentikus forrásnál kereste a választ. Ebben a vonatkozásban szeretne műhelyünk Nikodémushoz hasonlóan fordulni riportalanyaihoz és hallgatóihoz.
Műsorunk célja eleinte a budapesti református közösségek, egyházi intézmények, missziók valamint személyes bizonyságtételek bemutatása volt, de idő közben a felekezeti határokat sem vesszük annyira szigorúan. Jó kapcsolat alakult ki a velünk átellenes vasárnaponként szóló Evangélikus óra stábjával és felekezetközi missziós szervezetekkel is.

Jelenlegi munkatársaink:

Bíró Zsolt, szerkesztő riporter
Tölgyes Gabriella riporter, műsorvezető
Dékány Miklós szerkesztő riporter
Kiss Éva Róza külsős munkatárs
Munkatársaink voltak még:
Bíró Gabriella, szerkesztő riporter
Makrai Kis Zoltán szerkesztő
Kovács Attila  bemondó, műsorvezető